به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در جشن نود سالگی دانشگاه تهران و 1757 سال سنت آموزش عالی در ایران که با حضور جمع سه هزار نفری دانشگاهیان دانشگاه تهران در این دانشگاه برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: دانشگاه تهران نه تنها حامل خاطرات سیاسی و اجتماعی تاریخ ما، که تاریخ تحول علم در ایران و پیشرو در تحولات ایران بوده است.
وی با اشاره به اینکه هر جا از علم و دین فاصله گرفتیم نتایج آن دامن گیرمان شده است، تصریح کرد: با این وجود هیچ اه علم و دین در تداوم و شکل گیری تمدنی ما از هم جدا نبوده است. دانشگاه و حوزه را دو چراغ و پیوند سازگار این دو نهاد میدانیم.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: علم، آینه و پرچمدار جامعه و باعث پیشرفت میشود لذا درون خود دارای سرشت اجتماعی و مسئولیت اجتماعی است.
وی صلح و پیشرفت را خواستگاه علم و مسئولیت اجتماعی را برآیند آن دانست و گفت: بر همین اساس است که دانشجویان و دانشگاههای آمریکا در حمایت از فلسطین به میدان می آیند. بر اساس اطلاعات 80 درصد مدارس و دانشگاههای غزه در جنگ اخیر تخریب شده و به شدت آسیب دیدهاند. نیروهای مقاومت برای برقراری صلح پایدار میجنگند و برخی کشورهای نهاد علم نمیتوانند و نباید تماشگر چنین صحنه دردناکی باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: رسیدن به حقیقت و حل مسایل جامعه و کشور در گرو علم است. در جامعه مسایل انباشته و پیچیدهای داریم که با توجه به نهاد علم میتوانیم آن را پشت سر بگذاریم. سالهاست از پیچ تاریخی سخن میگوییم و این پیچ تاریخی در کشور ما نیز قابل توجه است که دانشگاه در آن یک کنشگر کیفی است.
وی گفت: کاهش مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی یا فرسایش اخلاق سیاسی و تشدید شکاف در جامعه اموری نیستند که به راحتی از آن بگذریم.
قالیباف افزود: راه حل مسایلی چون ترویج مردمداری، اخلاق گرایی سیاسی جز از نهاد علم ممکن نیست. لذا در این مسیر نیازمند عقلانیت هستیم. دانشگاه و حوزه لنگرگاه عقلانیت در کشور هستند. لذا نظام حکمرانی باید گوش شنوایی در برابر نهاد علم و حوزه داشته باشد.
رییس مجلس افزود: مشکلات و مسایل پیش روی ما نیز جز از طریق پیوند حوزه و دانشگاه حل نمیشود. در دستگاه حکمرانی کشور نیز باید به حفظ علم توجه کنیم. آینده و پیشرفت کشور ما در گرو ایران پیشرفته و مومن بر اساس آمیختگی با علم و دین است.
وی خاطرنشان کرد: تحقق سودای تمدن سازی اسلامی که گام اول آن با انقلاب اسلامی برداشته شد جز با دو بال علم و دین ممکن پذیر نیست. دانشگاه نهادی است عالمانه که با جایگاه مردمی خود میتواند در مسیر حکمرانی و نهاد سیاست و علم به تقویت متقابل هم بپردازند نه رقابت با هم.
وی در پایان گفت: به امید روزی که دانشمند، پژوهشگر و استاد ما جر برای ارتقا و کسب دستاوردهای جدید از کشور مهاجرت نکنند./تسنیم